zalm koffie receptGestoomde, gemarineerde zalm met honing en koffie

Heel makkelijk te maken, maar superlekker. De zalm mag nog een beetje roze van binnen zijn, dan is hij het lekkerst.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 moten verse zalm zonder graten
  • een kopje lichte koffie
  • 4 eetlepels acaciahoning
  • enkele takjes verse tijm
  • grof zeezout
  • versgemalen peper
  • nieuwe aardappelen
  • gemengde sla, walnoten, kerstomaatjes
  • olie en azijn

Leg de zalmmoten in een glazen schaal. Meng de honing en de koffie en bestrijk de zalmmoten ermee. Kruid de vis met peper en zout en bestrooi met tijmblaadjes. Bedek met alufolie en laat de zalmmoten een nacht marineren in de koelkast. Maak kruisvormige insnijdingen in de aardappelen en leg ze in een schaal. Zet die samen met de schaal met zalmmoten in de magnetron. Stel die in op halve kracht en laat beide gerechten in ongeveer 12 minuten gaar worden. Snij de sla in fijne reepjes. Meng walnoten en kerstomaatjes door de sla en breng op smaak met wat peper, zout, olie en azijn.

Presentatie

Leg de zalm op de borden en giet het kookvocht erover. Schik de aangemaakte sla en aardappelen in de schil erbij. Leg op alke aardappel een klontje boter en versier het met wat bieslook.