ruig Ruig

De zee is grauw en onstuimig, de wind stormachtig. Een metershoge golf stuwt de achtersteven van de Telefonica Blue de lucht in en met een snelheid van 26,3 knopen vaart de zeilboot met de golf mee. De romp van de Telefonica begint hevig te trillen, alsof ze een enorme krachtsinspanning aan het leveren is. De punt van de boot verdwijnt in de rug van een golf en een muur van water spat over de bemanningsleden heen. Ze zijn aangelijnd om te voorkomen dat ze door de kracht van het water overboord worden gesmeten. Tijd om te herstellen is er niet.

Lees meer... >

PalermoAddio maffia

Oprechte Palermitanen doen er alles aan om de toerist een maffiavrije vakantie te bieden. Al enkele jaren kent de stad namelijk een pizzovrije beweging. Deelnemende winkeliers hebben gezworen nooit en te nimmer protectiegeld te betalen aan de maffia. Wij namen de proef op de som en concludeerden: ja, het blijkt mogelijk. Een maffiavrije vakantie in de Siciliaanse hoofdstad.

Lees meer... >

Il CampanileIl Campanile

In A Tavola, de eerste gids met de honderd beste Italiaanse restaurants in Nederland, behaalde restaurant Il Campanile goud. Eerder al kreeg het vier tempels van de Accademia Italiana della Cucina, een Italiaanse overheidsinstantie dat het culinaire erfgoed van Italië in den vreemde bewaakt. Opmerkelijk: de Accademia kent eigenlijk maar drie tempels. De Napolitaanse keuken die chefkok Gaetano Torella en zijn zoon Riccardo op tafel serveren, moet dus wel van een uitzonderlijke klasse zijn.

Lees meer... >